Resurse, resurse … ce ne limiteaza in marketing? @ email marketing - always under REconstruction

Resurse, resurse … ce ne limiteaza in marketing?

Cautam o aplicatie care sa ne ajute sa segmentam comunicarea, cautam o aplicatie care sa ne ajute sa vedem dezabonarile pe zile, cautam o aplicatie care sa ne ajute sa facem teste A/B?

Pana acum nu am intalnit om de marketing care sa nu aiba la indemana tool-urile necesare pentru a fi performat. Am intalnit insa marketeri care nu aveau la indemana resursele necesare, iar prin resurse ma refer la:

- oamenii potriviti sa foloseasca acele tool-uri perfomante de care dispun

- timpul necesar pentru a explora optinuile si a alege cea mai buna solutie

In general vorbind, marketingul nu tine de tool-uri …atat de mult cat tine de viziune.

La inceputul secolului trecut cand Daimler a realizat primele autovehicule pe benzina a chemat cei mai renumiti profesori pentru a-i ruga sa faca o previziune legata de numarul de autovehicule care vor fi in lume peste 100 de ani. Dupa cateva luni in care acestia au analizat toti factorii de influenta i-au prezentat lui Daimler previziunile lor, rezultatul ar putea sa ne mire: 1.000.000 de autovehicule.

In nici un caz nu a fost vorba de o eroare de calcul ci lipsa de viziune. La vremea aceea primele autoturisme erau conduse doar de soferi de meserie/profesionisti, iar expertii timpului nu au putut sa treaca peste acest factor limitator. Ceea ce ei au facut de fapt in acel moment a fost sa estimeze cati soferi profesionisti ar putea sa fie in lume peste 100 de ani, iar din acest punct de vedere s-ar putea sa fi avut dreptate.

Revenind la ceea ce ar trebui de fapt sa caute marketerii:

Nu cautam o aplicatie care sa ne ajute sa segmentam comunicarea ci cautam criteriul de segmentare care sa creeze cele mai mari rezultate in procesul de vanzare prin implementare, asta de cele mai multe ori face mai necesar un sistem de testare

Nu cautam o aplicatie care sa ne ajute sa vedem dezabonarile pe zile ci cautam indicatorii care sa ne ajute sa luam o decizie de business pentru comunicarile urmatoare.

Nu cautam o aplicatie care sa ne ajute sa facem teste A/B ci cautam sa identificam elementele cele mai potrivite care pot fi optimizate si care pot genera un process de invatare pentru comunicarile urmatoare.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>