5 trenduri pentru 2013 @ email marketing - always under REconstruction

5 trenduri pentru 2013

Event detection & behavioral targeting. AirFrance si-a automatizat nu doar mesajele generate de evenimentele din online dar si cele din offline….de exemplu in nefericitul caz in care ti se va pierde bagajul intr-o calatorie cu AirFrance vei fi notificat printr-un sms sa nu mai astepti in aeroport la banda de bagaje imediat dupa ce ai coborat din avion etc.

Se vorbeste de ele de ani de zile insa incet incet (pentru ca necestia mai multe cunostinte si mai multe resurse pentru implementare) devin principalele instrumente pentru marile coropratii in lupta pentru o mai buna relationare cu clientii (care s-a obisnuit cu acces rapid la informatie) si cresterea vanzarilor, inclusiv pentru a face marketingul mai putin intruziv.

Atribuirea raspunsurilor…inca unul din trendurile de care se vorbeste de ceva timp in marketing, insa in ultimul timp datorita dezvoltarii device-urilor mobile, a schimbarii de comportament al userilor si al structurii canalelor media, atribuirea raspunsurilor incepe sa fie mai usor de implementat/masurat intre tot mai multe canale de comunicare.

Engagement, engagement pentru Inbox…sfarsitul erei “trimit emailuri la toata baza de date”… Yahoo!, Gmail, Hotmail, AOL etc au decis deja sa-ti plaseze emailurile in inbox in functie de interactiunea userilor lor cu emailurile tale. Este doar inceputul unei perioade in care userii au o putere din ce in ce mai mare si ei vor spune ISP-urilor ce emailuri doresc si ce nu.

Se deschide orizontul catre o serie noua de date care vor ajuta marketerii sa inteleaga care este comportamentul userilor raportat la mesajele lor. Momentant cutia pandorei a fost deschisa doar de mail.ru (cel mai mare ISP din rusia) si qq.com (cel mai mare ISP din china) care ofera senderilor informatii privind interactiunea userilor cu emailurile lor precum: “number of complaints” si procendtul de emailuri delivered/blocked/spamfoldered”, dar si o serie de indicatori de engagement:  “number of messages read”, “number of messages deleted after being read” si “number of messages deleted unread”

Mai putin bullshit legat de indicatori. Ultimii ani au fost marcati de o explozie de specialist care vorbeau despre aceeasi indicatori ca acum 5 ani, desi internetul a evoluat extreme de mult din toate punctele de vedere, iar obiectivele s-au mutat rapid de la a genera trafic la a genera conversii. In 2013 asteptam mutarea focuslui marketerilor spre indicatorii care cu adevarat conteaza in noul context.

Si cum analizele predictive si tehnicile de interpetare a datelor din online (pentru a ajunge la targetarea comportamentala si atribuirea raspunsurilor) sunt cheia spre success pentru marile corporatii statisticienii vor devei din ce in ce mai cautati…este un trend de care a inceput sa se vorbeasca de vreo 3-4 ani si probabil se va vorbi din ce in ce mai mult de acum incolo.

Mobile & responsive design. Device-urile mobile sunt aici si sunt tot mai multe. Inclusiv in Romania sunt campanii de email marketing care sunt deschise in proportie de 20% de pe device-uri mobile iar raspunsul la aceasta “problema”pare sa fie responsive design. O tehnica bazata pe css3 care permite vizualizarea unui email in forme diferite in functie de device-ul de pe care este citit.

Totusi, desi pare solutia perfecta, adoptia va fi destul de lenta, pentru ca implica schimbarea modului in care designerii gandesc un layout si necesita o flexibilitate mai mare a multor guideline-uri corporate …dar adoptia a inceput. :)

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>