Vrei mai multe informatii despre noii abonati. @ email marketing - always under REconstruction

Vrei mai multe informatii despre noii abonati.

In general ne ferim sa implementam formulare care au prea multe campuri pentru ca rata de abandon ar fi mai mare, indiferent daca aceste campuri sunt obligatorii sau nu.

De obicei, prea multe campuri intr-un formular creaza axietate din partea userilor atata timp cat nu vad un sens in a completa acele campuri si de cele mai multe ori asa este. De exemplu ai un formular de abonare la newsletter in care ceri adresa postala sau numarul de telefon…In general nu gasim o explicatie logica pentru care acele campuri ar fi acolo, intr-un astfel de formular. O explicatie a fiecarui camp intr-un formular de abonare la newsletter ar fi prea mult.

Daca am vorbi insa de un formular, sa zicem de inscriere la test drive, pentru un nou model de autoturism unde la final exista si o bifa dea confirmare a abonarii la newsletter, atunci mult mai multe campuri au sens pentru useri si sunt completate.

Dar sa ne intoarcem la formularul de abonare la newsetter; Daca am redus formularul la minimum de campuri, sa zicem 6 (email, nume, prenume, adresare, oras si magazinul cel mai apropiat) pentru a colecta mai multe informatii apelam la avantajele triggerelor (mesaje care sunt trimise automat dupa confirmare).

Deci lasam userul sa confirme abonarea la newsletter prin emailul de confirmare si apoi, fie instant dupa confirmare, fie la un interval dat, dar nu mai mare de 48 de ore trimitem un mesaj automat in care solicitam completarea mai multor informaii…Cel mai importantant lucru in acest mesaj este pretextul pentru care ii cerem informatiile suplimentare, de exemplu, ca locuieste la casa sau la bloc poate fi o informatie critica pentru a nu bate pe cineva la cap cu mesaje despre plantele de gradina. Daca are copil sau nu, ne poate ajuta sa stim cam de ce fel de accesorii ar avea nevoie, daca stim varsta abonatului ne facem o idee despre procupari si varsta copilului. Iar daca avem si adresa postala ii putem livra un catalog tiparit. Iar numarul de telefon ne-ar putea ajuta sa-i trimitem un SMS atunci cand in magazinul cel mai apropiat exista o promotie.

Chiar daca pare prea mult…totusi rata de completare este de ~35% in al doilea pas, vorbind de un caz real, al unuia din clientii nostri.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>