Am un formular pe site dar vizitatorii site-ului nu se aboneaza la newsletter… @ email marketing - always under REconstruction

Am un formular pe site dar vizitatorii site-ului nu se aboneaza la newsletter…

Sunt mai multe metode de optimizare a conversiilor in formularul de abonare pentru a obtine rezultate maxime in email marketing.

1. optimizarea pozitionarii formularului este o chestie foarte importanta. De multe ori din comoditate sau pentru a raspunde unor cerinte de design formularul de abonare la newsletter ramane ascuns in spatele unor simple butoane, in cel mai fericit caz, in meniul principal.
Solutia este sa faceti acel formular mai vizibil si, daca nu puteti modifica structura site-ului pentru ca ar insemna costuri suplimentare cerute de programatori, exista optiunea de a introduce overlayere in site care sa aduca in fata formularul de abonare la newsletter.
Putem vorbi de un overlayer care apare tuturor vizitatorilor site-ului, ceea ce inseamna costuri minime. In cazul asta ar fi recomandat ca overlayer-ul sa fie limitat la prima pagina.

Putem vorbi de solutii mai avansate care presupun afisarea acelui overlayer doar vizitatorilor care se arata interesati de produsele comercializate, masura interesului fiind sa zicem numarul de pagini vizitate sau timpul petrecut pe site.
Optimizarea pozitionarii formularului de multe ori genereaza cresteri ale abonarilor cu peste 100%

2 Optimizarea call-to-action-ului din formular; La acest pas ar trebui sa ajungeti insa dupa ce ati rezolvat problema de vizibilitate a formularului. Gasirea incentive-ului potrivit pentru abonarea la newsletter poate creste numarul de abonati cu un procent semnificativ de minim 10%

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>