Concursurile cu premii sursa de crestere a bazei de date in email marketing? @ email marketing - always under REconstruction

Concursurile cu premii sursa de crestere a bazei de date in email marketing?

Concursurile cu premii sunt una dintre cele mai eficiente tehnici de crestere a bazei de date, insa in majoritatea cazurilor marketerii conditioneaza participarea in aceste campanii de abonarea la newsletter. Chiar daca scopul principal al campaniei este in majoritatea cazurilor cresterea bazelor de date, totusi, conditionarea participarii in campanie de abonarea la newsletter poate crea ceva probleme legate in special de:

- interesul scazut al noilor abonati fata de serviciile/produsele comunicate in newsletter;
- reclamatii de spam dupa finalizarea campaniei;

In contextul celor de mai sus, participarea in campanie fara a conditiona abonarea la newsletter este solutia cea mai recomandata, insa aceasta abordare genereaza evident mai putini abonati. Acestia sunt in pricipiu cei cu adevarat interesati de produsele/serviciile tale. Totusi, exista unele tehnici care permit cresterea ratei de abonare.

Una dintre ele presupune includerea in mesajul de multumire a optiunii de abonare la newsletter cu o mai buna descriere a beneficiilor pe care le-ar avea in calitate de abonat. Aceasta tehnica simpla poate genera cresterea cu ~30% a ratei de abonare.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>