Preturile care incurajeaza spamul @ email marketing - always under REconstruction

Preturile care incurajeaza spamul

In acceptiunea recenta a ISP-urilor, emailurile nerelevante sunt consuderate spam. Totul porneste de la mutarea focusului de la permisiune pentru a trimite emailuri la a fi relevant. In acceptiunea ISP-urilor daca o persoana ignora emailurile de la tine in mod repetat este foarte posibil sa le considere ca fiind spam.

Aici intervine rolul ESP-urilor care pot incuraja sau nu trimiterea de emailuri nerelevante…cum pot face asta? Simplu prin schema de preturi practicata. Adica cam 50% dintre ESP-uri (in special cele cu un numar limitat de functionalitat) folosesc modul de tarifare prin abonament pentru numarul de abonati din lista…pentru mesaje nelimitate, adica poti sa le trimiti cate emailuri vrei, chiar si 5/zi la acelasi pret. Ok, nu sunt multi care exagereaza atat de mult, dar o astfel de schema de tarifare incurajeaza marketerii sa se focuseze pe volum si nu pe relevanta, pe ce vor ei sa comunice nu pe ce vor abonatii sa primeasca…

Partea interesanta vine din partea serviciilor de certificare care incet incet vor descuraja acest mod de tarifare…nu stiu exact cum vor proceda, dar cam asta se aude.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>