Cine are controlul datelor? @ email marketing - always under REconstruction

Cine are controlul datelor?

Am o prietena cu care vorbesc destul de des in Spania, si m-a convins sa-mi instalez pe telefonul mobil, a aplicatie interesanta WhatsApp, care se vrea o reiventare a sms-ului, care foloseste ca ID unic numarul tau de telefon, dar care defapt foloseste ca suport de transmitere a datelor internetul si nu prin reteaua clasica. Faptul ca foloseste ca ID unic, numarul tau de telefon.

Toate bune si frumoase…insa eu imi tin multe dintre datele din telefon pe contul de gmail, asta si din nevoia de migra mai usor de la un terminal la altul atunci cand o sa fie cazul. Atunci cand am instalat WhatsApp, automat s-a conectat la contul meu de gmail, autimat mi-a accesat toata agenda de contacte, si chiar mi-a validat numarul de telefon.

Lucrul asta il fac insa la majoritatea aplicatiilor instalate pe smart phones, problema apare in momentul in care tu ca posesor al acelor date nu mai ai niciun control asupra modului in care sunt folosite de catre cei care le acceseaza…sunt multe aplicatii care te notifica in legatura cu datele accesate inse asa cum au documentat jurnalistii de WSJ se pare ca in multe cazuri datele accesate sunt mai multe decat cele declarate de aplicatii…si asa cum ziceam problema este nu doar ca acceseaza acele date ci modalitatea in care le folosesc. Detalii despre experimentul WSJ aici.

Problema tine insa nu doar de aplicatiile de pe smart phones…acum vreo 3 ani intrebam reprezentantul unui mare site de gambling de ce platesc sute de mii de euro pe aplicatii de analytic si de ce nu folosesc google analytic. Raspunsul a fost legat de faptul ca google ar avea acces la informatii legate de profilul vizitatorilor lor si ca ar putea folosi acele date in motorul de adwords pentru a directa userii catre alte site-uri concurente de gambling.

Deci problema exista si poate afecta business -uri, nu doar persoane, astept cu nerabdare un cadru legislativ adecvat.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>