Frumoasa campanie…dar a functionat? @ email marketing - always under REconstruction

Frumoasa campanie…dar a functionat?

In urma cu 2 saptamani am participat la unul dintre evenimentele care imi plac, plini de oamni f f inteligenti…Revenind in tara m-am uitat pe cateva prezentari de la o conferinta de mobile si am vazut cateva studii de caz interesante, si creative lansate de cateva branduri mari, nu doar in romania ci global…insa lipsesc cu desavarsire informatiile legate de eficienta campaniei sau de modul cum au influentat obiectivele de marketing.

Marketerii inca ignora sa ia in considerare modalitatile de masurare a rezultatelor campaniei inca din faza de planificare. In plus tot mai multi se pierd intr-o serie de detalii creative, unele dintre ele fara nici un impact asupra eficientei campaniei, si nu iau in considerare factorii critici.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Comments »

 
 • Bogdan says:

  salut! cum poti masura rezultatele campaniei inca din faza de planificare? ma aflu si eu, impreuna cu colegii mei, intr-un blocaj pe partea de creatie si totul se pare a se rezuma la intuitie. Nu suntem decisi asupra strategiei de comunicare si mai exact asupra folosirii unei formule de politete sau a uneia informale. Care crezi ca ar fi cea mai buna cale care trebuie urmata in cadrul unei campanii de e-mail marketing?

 • Andrei says:

  Salut.
  nu prea inteleg la ce te referi cand zici:
  “cum poti masura rezultatele campaniei inca din faza de planificare?”
  Metodologic vorbind rezultatele le poti afla doar la sfarsit…insa in faza de planificare este critic sa-ti definesti modalitatiile de evaluare si modalitate in care poti face evaluare, mai ales atunci cand urmaresti vanzarile este critic sa poti sa-ti evaluezi activitatea de comunicare.

  Legat de formula de adresare sincer nu exista o solutie standard, recomandarea mea este sa faceti teste A/B si sa vedeti cum acea formula de adresare influneteaza indicatorii care i-ati definit ca fiind esentiali pt definirea succesului.

 • Bogdan says:

  Multumesc pentru raspuns. Ma gandeam ca exista anumite statistici legate de comportamentul cititorilor. Vom face testele A/B sa vedem care este varianta cea mai buna. multumesc din nou pentru sfat

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>