Online-ul sub alerta @ email marketing - always under REconstruction

Online-ul sub alerta

In ultimele 120 de zile 4 ESP-uri au fost atacate si bazele de date ale mai multor clienti, unii dintre ei cu nume foarte mari au fost compromise. Mai multe organizatii au anuntat maine la prima ora sedinte pentru a analiza gradul de risc si modalitatile de protectie care trebuie adoptate de urgenta.

Ieri a fost atacat unul dintre cele mai mari ESP-uri, Epsilon, companie care adminstra si bazele de date ale clientilor multor banci…motiv pentru care este de astepta in urmatoare perioada o intensifacare a phishing-ului “targetat” de data asta….si mai mult se asteapta ca mesajele trimise sa fie chiar personalizate cu anumite date personale, sustrase de atacatori.

Lucrurile stau si mai grav pentru ca Comodo, unua dintre autoritatile care elibera certificate SSL a fost atacat, atacatorii declarand aici ca au avut chiar drepturi de root pe serverle celor de la Comodo. Inca nu exista o pozitie oficiala a celor de la Comodo care sa clarifice care este exact impactul acestui atac.

Online-ul evolueaza extrem de rapid din toate punctele de vedere….provacarile comunicarii online sunt mereu altele si in plus amenintarile se schimba si ele …nu este de mirare ca la ultima conferinta a producarorilor de solutii de securitate nu s-a vorbit decat 15 minute despre amenitarea spam-ului…

Problema cea mai mare este ca nu mai stii in cine sa ai sau nu incredere…

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>