La ce te ajuta sa stii ce clienti de email sunt folositi pentru a citi newsletterele - Inbox Review 2010 @ email marketing - always under REconstruction

La ce te ajuta sa stii ce clienti de email sunt folositi pentru a citi newsletterele - Inbox Review 2010

Ieri am facut public una din ultimele studii la care am lucrat in ultima vreme Inbox Reviw. Acesta se vrea a fi o analiza a celor mai folositi clienti de email din Romania. Este important de mentionat ca studiul nu se vrea o analiza a cotelor de piata detinuti de diversi clienti de email ci o analiza a impactului acestora in comunicarea prin email.

De ce consideram ca acest studiu este important pentru marketeri? Simplu, pentru ca daca stii cam cat la suta din cei din B2B folosesc Outlook 2007 de exemplu vs alte versiuni de Outlook mai vechi poti sa stii si cat de multa importanta acorzi unui design de newsletter care ar fi bine sau nu ar fi bine sa aiba prea multe imagini de backgroud…pt ca evident (toata lumea stie) in Outlook 2007 nu se vad, dar in versiunile mai vechi se vad.

De asemenea daca stii cam ce versiuni de Lotus folosesc cei din B2B stii cam unde sa-ti concentrezi optimizarile, pt ca nu prea mai are rost sa optimizezi newsletterul pentru versiuni mai vechi de Lotus care se folosesc mai putin.

Apoi daca ar fi sa luam in considerare ca in afara toata lumea vb de optimizarea newsletterelor pt device-uri mobile ar fi poate si cazul nostru…asa cum rezulta din studiu sunt destui de multi in B2C care citesc emailul folosind astfel de device-uri.

Apoi faptul ca o persoana din B2B iti ofera adresa de email personala (gen Yahoo, gmail etc) cand se aboneaza la un newsletter este o informatie destul de importanta nu doar pt design ci si pt timmingul unei campanii. De exemplu daca ai doar adrese de corporate in lista atunci e clar ca trebuie sa trimiti nl-ul in timpul orelor de program. Daca ai si adrese personale (depinde de procent) poti sa te gandesti sau nu si la alte intervale orare. Iar faptul ca o pers se aboneaza cu adresa personala la un nl B2B, nu inseamna ca se face mai mult sau mai putin spam ci inseamna ca gradul de interes fata de informatia furnizata de tine e la un alt nivel.


Studiul este gratis si poate fi descarcat de pe site-ul nostru, de aici.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>