Mass customization…cu avant spre loializare @ email marketing - always under REconstruction

Mass customization…cu avant spre loializare

Desi majoritatea populatiei foloseste informatiile existente si tehnologia interactiva, multi manageri nu inteleg ca varietatea de informatii/servicii/produse nu este acelasi lucru cu customizarea informatiilor/serviciilor/produselor. Customizarea insemna ca un produs sau serviciu sau o informatie sa raspunda unei nevoi particulare a unui client, iar mass customization inseamna sa faci acest lucru intr-un mod eficient financiar.

Mass customization cere o orientare spre client atat in productia bunurilor si serviciilor cat si in livrarea lor. Solicita din partea companiei o colaborare cu fiecare client pentru a proiecta acele servicii/produse individuale, care sunt construite din module asamblate in diverse moduri.

In contrast, concentrare catre producerea de servicii/informatii/produse si mass marketing solicita impingerea unor servicii/produse/infomarii pe piata si speranta ca fiecare varianta de produs sau serviciu sau informatie este ceruta de destul de multi clienti ca realizarea acelui produs/serviciu sa merite.

Daca ar fi sa luam un supermarket, numarul de produse care a fost introdus spre comercializare a crescut de la 3000 in 1980 la peste 10000 in 1988 si mai mult de 17000 in 1993.

In acelasi timp, companiile trimit o multime de mesaje catre clienti pe absolut toate canalele de comunicare. Problema cu acesti furnizori este ca mesajele sunt distribuite catre toti clientii, cei care nu au gradini primesc totusi suplimentul de gradinarit al unui ziar, iar cei care isi doresc excursii la munte, primesc ofertele de concedii la mare. Suplimentele, in cele din urma, nu au nimic special.

Mass marketerii folosesc tehnologia informationala pentru a defini clientii cei mai potriviti pentru produsele pe care le vand. In cele mai multe cazuri, informatiile provin dintr-o singura tranzactie anterioara si informatii publice. Folosind astfel de date, mass marketerii genereaza o lista cu cei mai potriviti prospecti carora le trimit oferte si mesaje pe care incearca sa le customizeze, ghicind preferintele lor.

In contrast, marketerii one-to-one conduc un dialog cu fiecare client si folosec mult mai multa informatie din feedback-uri pentru a gasi cel mai potrivit produs sau serviciu pentru fiecare client.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>