Implementarea standardelor de autentificare @ email marketing - always under REconstruction

Implementarea standardelor de autentificare

Dupa ce am vorbit despre necesitatea standardelor de autentificare si despre tipurile de autentificare, acum vom vorbi despre implementarea efectiva a acestora.

Daca activezi in B2C, trebuie sa iei in considerare ca toate ISP-urile mari verifica unul sau mai multe dintre standardele de autentificare, ca metoda de a separa mailurile legitime de cele ilegitime. Autentificare in B2C ajuta la protejarea domeniilor de spoofing si phishing. De asemenea, DKIM este necesara pentru aplicarea la whitelistul celor de la Yahoo.

Daca activati in B2B ar trebui sa iei in considerare urmatoarele beneficii. In primul rand, unul dintre cele mai folosite filtre antispam, Spam Assassin, open source, verifica daca una sau mai multe dintre metodele de autentificare sunt implementate si daca sunt corect publicate. In al doilea rand, filtre antispam precum Barracuda sau Postini, folosite in multe corporatii multinationale, si nu numai, verifica si ele la randul lor mai multe dintre standardele de autentificare pentru a reduce numarul mesajelor incorect livrate in Junk.

Autentificarea este o problema care afecteaza domeniu si brandul corporate, si desi este considerata a nu fi critica in prezent, setarea metodei DKIM pentru autentificare poate contribui la imbunatatirea reputatiei domeniului pe termen lung. ISP-urile cele mai indulgente; AOL si Yahooo si-au implementat propria strategie pentru reputatia domeniilor, iar aceste strategii incep cu DKIM si modul cum acesta este configurata.
Probabil cel mai bun argument pentru a implementa standardele de autentificare acum este faptul ca nu sunt inca obligatorii, dar vor fi in curand.

De ce buget este nevoie pentru implementarea standardelor de autentificare?
NU exista costuri legate de implementarea unor standarde precum SPF sau Sender ID decat cateva minute din timpul cuiva. In ceea ce priveste implementarea de DomainKey si DKIM este posibil sa existe costuri pentru ca implementarea acestor 2 standarde necesita mai mult timp. Mai mult s-ar putea sa genereze costuri de infrastructura legate de modificarea/configurarea protocolului SMTP de trimitere a emailurilor. De exemplu implementarea unei astfel de semnaturi poate ingreuna procesul de trimitere a emailurilor, iar daca sistemul folosit pentru trimiterea de emailuri este deja incarcat, adaugarea acestor semnaturi poate necesita unpgrade-uri de hardware.

De ce fel de resurse tehnice e nevoie?
Implementarea standardelor de autentificare este o problema de business si una tehnica. Este tehnica pentru ca echipa tehnica trebuie sa se implice iar daca serverul de emailuri este gestionat in-house, este posibil sa apelati la specialisti pentru implementarea standardelor de autentificare, asta daca administratorul de sistem nu poate face aceste configurari. Implementarea se plateste de obicei pe ora de lucru si s-ar putea in timp sa aveti nevoie de mentenanta.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>