Metode de autentificare @ email marketing - always under REconstruction

Metode de autentificare

In postul anterior vorbeam despre utilitatea autentificarii emailurilor, la ce ajuta si la ce nu ajuta aceasta. Mai jos o sa vorbim putin despre metodele de autentificare.

In prezent exista 2 metode de autentificare: bazate pe IP-uri si criptografice. Metodele de autentificare bazate pe IP-uri creeaza o legatura intre domeniul care trimite emaluri si o adresa de IP care are permisiunea sa trimita emailuri pentru acel domeniu.

Autentificarea criptografica foloseste o cheie publica pentru “a semna” fiecare mesaj intr-un mod care dovedeste ca acel mesaj vine chiar de la domeniul care apare in From line prin verficarea DNS-ului domeniului care apare ca sender.

Doua dinte cele mai folosite metode de autentificare bazate pe IP sunt: SPF si Sender ID. Prin intermediul acestor 2 metode, mesajele sunt autentificate prin compararea adresei de IP a serverului care a trimis emailurile cu o lista de IP-uri care au voie sa trimita emailuri pentru domeniul in cauza. Folosind aceasta metoda, ISP-urile pot decide daca accepta autentificarea bazata de adresa de “from” (SPF) sau Purported Responsible Address (PRA) entitatii care a trimis emailul asa cum este afisat in headerul emailului (Sender ID).

Doua dintre cele mai folosite metode de autentificare criptografice sunt: Domainkeys si DKIM. Domainkey a fost creat de cei de la Yahoo!, iar DKIM este combinatia a ceea ce au produs cei de la Yahoo! si al metodei create de cei de la Cisco: Identified Internet Mail. Aceste metode criptografice de autentificare functioneaza similar cu SPF in incercarea de a preveni folosirea abuziva a unui domeniu de catre infractori.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Comments »

 
 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>