La ce ajuta si la ce nu ajuta autentificarea emailurilor @ email marketing - always under REconstruction

La ce ajuta si la ce nu ajuta autentificarea emailurilor

Ce este autentificarea?
Definitie: verificarea identitatii unei persoane sau a unui proces. In comunicarea prin email, autentificarea verifica daca mesajul vine cu adevarat din partea sistemului care pretinde a-l fi trimis, precum o semnatura pe un document scris.

Ce este autentificarea emailurilor?
Autentificarea emailurilor este o metoda de verificare a identitatii unui sender, cu scopul de a proteja brandul sender-ului si de a stabili o reputatie online pe care ISP-urile sa o poata folosi pentru a lua decizii privind modalitatea in care gestioneaza emailurile in cauza. Cum mai mult de 95% dintre emailurile care circula pe internet sunt clasificate ca spam, senderii legali au nevoie ca fiecare resursa disponibila pentru emailurile lor sa fie clasificata corect.

Autentificare ajuta de asemenea ISP-urile sa-si administreze sistemele si sa identifice mesajele de tip phishing sau spoofing. Sunt multe lucruri pe care autentificarea le poate face pentru mesajele trimise de voi, dar sunt si lucruri pe care nu le poate face. Printre beneficiile autentificarii se numara:
- Idendifica senderii si domeniile lor
- Protejeaza marcile si consumatorii de fraude
- Ajuta la reducerea phishing-ului, spoofing-ul si fraudele
- Seteaza standardele pentru lupta pe termen lung impotriva spamului
- Creeaza o identitate pozitiva a companiei in fata ISP-urilor … identitate care in timp va forma reputatia voastra
- Ajuta ISP-urile sa determine ce tip de mesaje trimiteti

Sunt cazuri in care chiar mesajul in sine poate fi verificat ca autentic.
Sunt cateva perceptii gresite legate de autentificare….de aceea este important sa mentionam si lucrurile pe care autentificare nu le face:
- autentificarea nu ajuta la reducerea volumului de spam
- autentificarea nu garanteza livrarea emailurilor in Inbox
- autentificarea nu te audauga automat in nici un white list

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Comments »

 
 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>