Ce facem cu hard bounce-urile? @ email marketing - always under REconstruction

Ce facem cu hard bounce-urile?

Pentru cei care nu stiu Hard bounce inseamna mesaj de eroare returnat de un server in urma incercarii de a trimite emailuri catre o adresa de email gazduita pe acel server, eroare care notifica expeditorul ca adresa de email nu mai exista.

Unii spun hai sa mai incercam sa le mai trimitem odata, ca poate au gresit aia, unii spun hai sa le stergem direct ce atata discutie, e clar voi nu vedeti au zis ca adresa nu exista.

Ideea e ca ambele parti au dreptate, da, este posibil ca in cazuri exceptionale un ISP sa-ti spuna ca adresele nu exista si sa-ti returneze mesaje de tip hard bounce….cand de fapt adresele exista. Ideea este ca in astfel de cazuri cam abolut toate adresele trimise intr-un interval de timp dat (cel cu problema) se intorc cu astfel de mesaje…ceea ce face usor de identificat o astfel de problema. Da, o astfel de problema a aparut si la yahoo si la hotmail. Daca de cea de la yahoo doar am citit, pe cea de la hotmail am simtit-o direct.

Insa in 99% din cazuri adresele care returneaza erori de tip hard bounce trebuie sterse direct dupa primul mesaj de acest tip pentru ca - Hard bounce-urile afecteaza reputatia pe care o ai in fata unui ISP. De fiecare data cand trimiti mesaje catre o adresa care returneaza hard bonce primesti o bila neagra…si mereu cand retrimiti catre aceeasi adresa primesti mai multe bile negre, pentru ca nu ti-ai curatat lista.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>