Pricing in email marketing @ email marketing - always under REconstruction

Pricing in email marketing

Am citit o serie de discutie pe tema asta celei mai corecte modalitati de pricing, mai discutasem face to face cu alti oameni din industrie pe tema asta.

Desi multi clienti se uita dupa ESP-uri care nu taxeaza per email trimis ci in functie de marimea listei, am vazut cativa oameni care criticau modelul de taxare per email trimis, pornind de la premisa ca este in intereseul ESP-ului sa trimiti cat mai multe emailuri.

Totusi, desi prima impresie este ca, da, ESP-urile castiga mai mult daca trimiti mai multe emailuri, este interesul ESP-ului sa se asigure ca ai si success. Asta inseamna sa te ajute sa trimiti mesaje targetate, in momentele potrivite, persoanelor care si-au dat acceptul. Daca un ESP te convinge sa trimiti mai multe emailuri si emailurile tale sunt blocate si/sau observi scaderi ale ROI, ambele parti au de pierdut.

In plus in aproape toate cazurile in care emailurile nu ajung la destinatie, problema nu este legata de frecventa comunicarii ci de metodele rudimentare de colectare a datelor. Tocmai ca problema deliverabilitatii este un mare ghimpe in fundul multor marketeri, au mai aparut cateva modele de pret bazate pe interactiunea generata. Astfel un ESP primeste cu atat mai multi bani cu cat ratele de raspuns (open si click) sunt mai mici si mai putini bani cu cat ratele de open si click sunt mai mari. Argumentul unui astfel de model au la baza rationamentul potrivit caruia este mult mai costisitor sa trimiti emailuri pentru liste de slaba calitate. Sunt doar cateva companii care aplica acest model de priceing, care desi pare simplu la prima vedere, este totusi destul de complicat. Un ESP care stie ce face niciodata nu te va incuraja sa trimiti mai multe emailuri daca stie ca o astfel de frecventa iti va afecta.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>