Ce putem masura atunci cand facem teste A/B pe subiecte? @ email marketing - always under REconstruction

Ce putem masura atunci cand facem teste A/B pe subiecte?

Luna februarie cred ca este momentan luna cu cele mai multe teste A/B de pana acum. Cel mai testat element al unui email pana acum a fost subiectul emailului; diverse forme de adresare, diverse personalizari.

Rezultatele? In teorie se spune ca un subiect bun iti genereaza rate mai mari de deschidere, ceea ce este corect, insa indicatorul urmarit prin fluctuatia subiectului poate fi rata de conversie.

De ce rata de conversie la subiect? Pai un subiect prin modul in care este formulat, prin mesajul, oferta comunicata adreseaza segmente diferite de consumatori, de abonati.

De exemplu: Livrare gratuita vs Livrare in 24 de ore. Cele 2 subiecte comunica un beneficiu legat de livrare insa in primul caz este mai accesat, mai activ segmentul de consumatori interesati de a face o economie…pe cand in al doilea caz segmentul mai accesat este cel care are o nevoie urgenta, cei care au uitat sa cumpere un cadou la timp.

Deci, atunci cand vrei sa testezi un subiect, da, poti masura ratele de conversie, prin faptul ca accesezi segmente diferite, practic testezi care segment reactioneaza mai promisiunea/oferta din subiect, caz in care poti spune fara nici o problema ca masori rata de conversie atunci cand testezi un subiect.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>