DMA-ul sufera mult in a livra contet relevant @ email marketing - always under REconstruction

DMA-ul sufera mult in a livra contet relevant

s-a terminat conferinta EEC 2010, conferinta de la care aveam alte pretentii…de fapt cam toti participantii au fost dezamagiti de superficialitatea prezentarilor…care in 95% s-au rezumat la basic fara sa intre in prea mult in detalii, asta in conditiile in care toti cei prezenti erau oameni din industrie.

cateva citate care consider ca sunt interesante ar fi: odata ce ai pus ceva pe internet, nu mai poti sa-l scoti…iar orice incercare seamana cu incercarea de a scoate pipi-ul dintr-o piscina (plina cu apa).

Nicio adresa de email nu permanenta, si trebuie sa ai un plan de recuperare a adreselor care se schimba.

Niciodata nu presupune ca listele bune de adrese de email pot fi colectate gratuit…legat de liste ceea ce admir la americani este faptul ca, considera fiecare adresa de email colectata o investitie, fiecare adresa de email are un cost si trebuie sa genereze un profit pe termen lung.

Baza de adrese de email poate fi comparata cu un vas ciuruit, pentru ca intotdeauna pierzi contacte din lista, fie pentru ca se dezaboneaza, fie pentru ca isi schimba adresa de email, fie pur si simplu pt ca nu te mai citesc. Daca vrei sa ai o strategie eficienta de comunicare prin email, ar trebui sa torni in vas mai multa apa decat se poate scurge din el.

“Acquisition: More than acquiring”

O chestie faina care s-a intamplat intr-o sesiune, 2 clienti: National Geographic si USAA au lasat 3 agentii sa le regandeasca layoutul unor emailuri, pornind de la ceea ce aveau in prezent. Cei din sala au votat variantele cale mai placute din punct de vedere grafic, la sfarsit insa s-a suprapus peste vot rezultatul obtinut in urma trimiterii celor 4 variante (incluzand si varinta intitiala) catre 4 segmente din baza de date.
In cazul National Geographic rezultatele au fost interesante in sensul ca varianta considerata de sala cea mai slaba, sau ma rog varianta care a placut cel mai putin (varianta desenata de cei de la eROI) a generat totusi cele mai bune rezultate in ceea ce priveste rata de conversie, rata de dezabonare si rata de click. In ceea ce priveste rata de conversie aceasta s-a situat la egalitate cu varianta initiala insa cu rezultate mai bune la ceilalti indicatori.
Layouturile desenate pt USAA nu au fost trimise…nu prea am inteles de ce…

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>