Nu exista best practice @ email marketing - always under REconstruction

Nu exista best practice

O prezentare foarte interactiva astazi la Email Evolution Conference 2010, cei de la Publisher’s Clearinghouse au avut puterea sa demonstreze ca un layout pe care toata sala l-a votat ca fiind foarte slab de fapt pentru ei este foarte bune. Pe langa faptul ca nu respecta nici o regula din ceea ce industria numeste best practice, adica;

- from name-ul era ciudat

- subject line-ul nu-ti spunea absolut nimic

- contentul nestructurat si extrem de lung

- un footer cat o palma

- toate linkurile inserate in text

totusi pentru publicul lor tinta functioneaza foarte bine, de altfel are o rata de click through de 40%, si o rata de conversie pe masura. In plus nici unul din detaliile pe care audienta le-a apreciat ca fiind “aiurea” nu este folosit la intamplare…adica totul este testat in focus group-uri iar apoi rezultatele sunt validate prin trimiteri pe lista proprie.

Explicatia pentru aceasta discrepanta dintre ceea ce au perceput cei din sala si ceea ce percep cei din lista lor este f simpla…cei din sala de conferinta nu erau din publicul celor de la Publisher’s Clearinghouse.

Concluzia: there is no best practice …only practice that works best for your brand.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>