Email marketing si indicatori de relationare cu social media @ email marketing - always under REconstruction

Email marketing si indicatori de relationare cu social media

Cred ca in curand social media va schimba lumea si va influenta marketingul direct in general, dar in mod special email marketingul.
Toate studiile arata ca social media este chestia “cea mai noua” din marketingul ultimilor ani, dar cum putem demonstra asta? Ce indicatori, trebuie sa urmarim pentru a determina contributia social media la nivelul unei campanii sau comunicarii in general?

Mai jos gasiti cativa indicatori pe care noi, la White Image ii folosim in noul tool, 7W, pentru a determina valoarea, contributia si influenta fiecarei persoane din baza de date, la urma urmei problema de marketing se pune in a identifica si a comunica eficient cu acele persoane (chiar daca sunt doar cateva), care pot face diferenta:

Invitatia de a share-ui: Share-uirea contentului pe Facebook, Twitter etc este partea cea mai importanta in orice program care implica social media. Monitorizarea numarului de invitatii de share-uire trimise si numarul de share-uri obtinute este cel mai bun mod de a masura cati din cei care sunt in lista voatra de emailing sunt si “avocati” ai brandului vostru. Acest indicator va permite sa indentificati, sa targetati si eventual sa infuentati persoanele cele mai importante din lista intr-un nou mod.

Conversatiile: monitorizarea conversatiilor purtate de fiecare membru al bazei de date in propria retea este esentiala. Acasta permite marketerilor sa segmenteze cei influenti abonati din lista si sa determine contributia fiecarei persoane la succesul unei campanii.

Identificare si mentinerea unei relatii foarte apropiate cu  acele persoane care vorbesc despre band-ul vostru este ceea ce va ajuta sa faceti 7W noul serviciu al White Image. Cu o strategie adecvata, emailurile care socializeaza pot ajuta la brad-ul vostru sa dezvolte relatii similare cu alti clienti si reteaua lor… Email marketing-ul lucreaza acum impreuna cu social media la White Image cu ajutorul lui 7W.

Sunt de acord ca inca monetizarea social media nu este bine definita, dar indicatorii de mai sus ne ajuta in a face un mare pas catre rezolvarea si a acestei probleme.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>