Emailuri blocate?!… sau cum Gogu a invatat email marketing?! @ email marketing - always under REconstruction

Emailuri blocate?!… sau cum Gogu a invatat email marketing?!

In postul anterior am facut referire la 2 persoaneje care au fost apreciate de multi: gogu si gigel. So, de acum …gogu si gigel vor fi personajele oficiale aici.

gogu care are o firma mare trimite regulat emailuri, gen newslettere periodice catre o caruta de gigei care s-au abonat pe site-ul  lui si care ii ofereau o rata de deschidere de 25-28%. Emailurile lui gogu sunt livrate rapid are rate mari de deschidere, dar totusi pe gogu il bantuie ideea ca ar putea trimite emailuri la mai multe carute de gigei…pentru simplu fapt ca are impresia ca din asta va castiga mai mult. Zis si facut, gogu pune la cale un plan:

- isi aduna toate adresele de email de la promotiile anterioare (chiar daca acei gigei nu au confirmat ca ar vrea sa primeasca newslettere)

- isi aduna cartile de vizita

- si aduna adresele de prin address book-urile tutror angajatilor…considerand ca daca sunt clienti ar trebui sa fie in legatura cu ei, lucru care insa nu este legal.

Zis si facut gogu al nostru a strans o lista de 4 ori mai mare decat cea a celor confirmati de pe site si este foarte fericit. De maine incepe sa trimita nu la 2.000 de gigei, ci la 10.000….si se asteapta sa-i explodeze traficul pe site. Dupa primele 4 zile rata de deschidere era 5-7%…. insa surpriza si mai mare a venit in a 5-a zi de trimitere la cele 10.000 de adrese,….un mesaj de la Yahoo!:

“All messages from x.x.x.x permanently deferred…we do not recommend attempting to resend your messages until you examine your subscription practices and lists…”

Surpriza e si mai mare cand constata ca din cei 10.000, 90% sunt adrese de email de Yahoo!. Deci daca pana in urma cu cateva zile newsletterul trimis ajungea fara probleme la 2000 de gigei care isi dadusera acceptul pt asa ceva, acum gogu s-a trezit ca emailurile lui ajung doar la 1000 de persoane, pentru ca restul de 9000 sunt blocate de yahoo. Mai mult din cele 1000 de persoane deschid emailul doar 8-9% pentru ca o buna parte din aceste 1000 nu si-au dat acceptul.

So, gogu al nostru dupa o saptamana a ajuns sa trimita cu succes mai putine emailuri decat o facea la inceput…pentru ca, comportamentul lui privind gestiunea listei a fost penalizat…si surpriza, rata de reclamatii de spam a listei mari, a lui gogu era foarte mica, dar pentru ca rata de deschidere era in jur 5-6% a fost imediat penalizat de cei de la Yahoo!. Daca gigeii din lista ta nu iti citesc emailurile s-ar putea si tu sa ai in viitor probleme cu livratul emailurilor…de aceea e recomandata igienizare permanenta a listei.

PS: Povestea este adevarata, dimensiunile sunt altele si gogu nu e gogu….insa din fericire are si happy end. Gogu a devenit baiat bun :)

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>