Cine decide daca emailul meu trebuie sa ajunga in junk? @ email marketing - always under REconstruction

Cine decide daca emailul meu trebuie sa ajunga in junk?

Senderii sunt cei care controleaza in mod special locul unde le sunt livrate emailurile; fie ca vorbim de inbox, fie ca vorbim de junk…insa si cei care primesc emailurile, prin actiunile lor pot si ei influenta aceast lucru.

Cel care primeste un email poate:

- sa dea click pe un link

- sa-l forwardeze unui prieten

-sa-l stearga fara sa-l citeasca

- sa-i incarce imaginle, acolo unde este cazul (de ex gmail)

- sa trimita un replay

- sa cumpere de la tine

- sa reclame emailul ca spam

Unele din aceste actiuni iti vor afecta reputatia ta de sender. Acestea sunt premizele necesare pentru a considera relevanta ca cel mai important factor in comunicare prin email.  Nu poti forta pe nimeni sa accepte emailurile tale, dar te poti asigura ca trimiti fiecarei persoane informatiile care conteaza, informatiile pe care le asteapta, pe care vrea sa le citeasca.

Daca pornim de la premisa ca urmarim ca un client sa cumpere de la noi, ca un abonat sa citeasca articoulul nostru…premisa relevantei ar fi de la sine inteleasa, totusi in practica lucrurile nu se intampla deloc asa. Motivele sunt:

- a livra mesaje relavente nu este chiar simplu

- lipseste o viziune strategica pe termen mediu si lung asupra evolutiei bazei de date si asupra valorii pe care o poate genera fiecare abonat pe termen mediu si lung.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>