De ce segmentele nu trebuie sa se bazeze exclusiv pe vanzari @ email marketing - always under REconstruction

De ce segmentele nu trebuie sa se bazeze exclusiv pe vanzari

In majoritatea cazurilor de la sine segmentarea se considera ca sa se bazeze pe vanzari. Silver, Gold, Platinum pot fi statusuri foarte bune de clienti…dar s-ar putea sa nu fie deloc folositor pentru planificarea unei campanii de marketing…ce spui clientilor Silver? “Cumpara mai mult!” Ce spui clientilor Gold? “Cumpara mai mult!” Cum poate fi programul de marketing personalizat cand toti primesc acelasi mesaj?

O modalitate mult mai buna de segmentare pe baza de demografice si lifestyle. De  exemplu un cuplu care a economisit bani 30 de ani..si nu au ipoteci, nu au rate…au economii…acestor persoane nu le poti vinde produse financiare de genul imprumuturi, carduri etc. Pe de alta parte un cuplu care are rate la banci si ipoteci etc…le poti vinde orice produs financiar care implica rate mai mici. Aceasta inseamna ca segmentele trebuie sa reflecte atitudinile si stilul de viata al fiecarei persoane, in fiecare stadiu de viata al clientului.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>