La ce e bun un Email Service Provider @ email marketing - always under REconstruction

La ce e bun un Email Service Provider

Zilele trecute am fost o intalnire mai ciudata…cu reprezentantii unei mari agentii de publicitate.  Motivul pentru care am fost al intalnirea in cauza era legat de faptul ca aveau o mare problema in a livra emailurile. Pana aici nimic deosebit insa potentialul client m-a lasat masca si as vrea sa clarific niste aspecte.

Problema 1. Lista respectiva in mod evident avea niste probleme de igiena, in sensul ca nu erau eliminate adresele gresite.

Parearea agentiei: Pai da, lista a fost adunata din multe promotii si este normal sa fie asa…fara a da semne ca ar vrea sa imbunatateasca ceva

Parerea noastra: Chiar daca lista este adunata din promotii, procentul adreselor inexistente care rezulta in urma trimiterii este normal sa fie de maxim 3-5% (de la caz la caz). Atunci cand alegi un ESP verifica capacitatea acestuia de a integra corect date din diverse surse si posibilitatea de a valida inca dinainte de a trimite un email adresele care nu exista…o solutie de genul asta este White Email.

Problema 2. Lista respectiva avea peste 150.000 de contacte, problema era ca procesul de trimitere a emailurilor a durat mai mult de 48 de ore.

Parerea clientului: Este normal sa dureze trimiterea peste 48 de ore…fara a da in continuare nici un semn ca ar vrea sa imbunatateasca ceva

Parerea noastra: Trimitrea unui emailing catre o baza de date de aceste dimensiuni este normal sa dureze in jur de 3 ore, este posibil insa si mai putin…ESP-urile au in general de aface cu volume mari de emailuri 150.000 nu trebuie sa reprezinte o problema pentru nici un ESP.

Problema 3. Datele sunt colectate din mai multe surse, mai multe site-uri ale aceluiasi brand (site-uri de promotii, branding etc) si surse din offline, fiecare site are o politica de colectare a adreselor diferita.

Parea clientului: Nu prea avem cum sa controlam problema asta…este posibil ca multe adrese sa fie introduse gresit, atat din formularele care in unele cazuri sunt single optin cat si greseli de scriere/transcriere din surse offline

Parerea noastra: Validarea adreselor din surse offline odata printr-un sistem de genul White Email ar fi rezolvat o parte din problema, trimiterea unui email de confrmare ar fi clarificat si mai bine situatia. Pentru datele colectate din promotii sau prin mecanisme de genul single opt in, (chiar daca nu sunt recomandate) deasemnea un sistem de genul White Email ar fi rezolvat multe din probleme.  In plus un ESP ar trebui sa ofere posibilitatea de a integra datele din mai multe site-uri in real time…evitand problema copiatului de excel-uri dintr-un loc in altul.

Problema 4. Multe dintre emailuri au fost livrate in Junk in special de Yahoo

Parerea clientului: Am folosit un IP relativ nou era normal sa se intample asa.

Parerea noastra: Da, folosirea unui IP nou poate fi o problema, insa livrea in Junk este o problema legata de gestiunea incorecta a celor 3 probleme de mai sus, plus multe altele.

Totusi agentia respectiva a platit pentru toate serviciile respective…rezultatele oferite insa clientului final al agentiei lasa mult de dorit, surprizator… pentru mine cel putin a fost faptul ca asta nu conta pentru agentie. Mi se pare sincer mai mult decat ingrijorator ca o agentie nu-si pune problema eficientei, pentru ca atunci cand i-am intrebat de ROI-ul acestei actiuni, au facut ochii mari….ce ROI, pai nu prea ne costa mai nimic trimiterea emailurilor….restul e tacere.

Ok poate nu te costa mai nimic…dar poate totusi clientul are niste obiective pe care in mod sigur nu le va atinge ever din cauza unei asemenea atitudini.

Welcome on romanian online marketing

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>