Profitabil si loial @ email marketing - always under REconstruction

Profitabil si loial

Clientul ideal este cel care este foarte profitabil, si va sta alaturi pentru o viata cumparand produsele dumneavoastra.

Cea mai buna strategie de marketing este sa atrageti si sa mentineti loiali acesti clienti…insa in economia/lumea reala acesti clienti sunt greu de gasit. De aceea strategiile de marketing trebuie folosite pentru a administra clientii actuali pentru a abtine acel comportament care este satisfactor pentru ei, ca si clienti si profitabilitatea dorita de noi ca marketeri.

Sunt doua comportamente care pot fi influentate: profitabilitatea si loialitatea.

- sunt clienti foarte profitabili, dar care dispar dupa o achizitie. Un exemplu clasic sunt cei care cumpara o locuinta…chiar daca sunt foarte satisfacuti, este foarte greu sa mentii o relatie profitabila pe termen lung cu ei….decat peste 5- 10-15 ani, cand promoveaza, cand au un copil sau cand se pensioneaza.

- sunt clienti a caror profitabilitate este medie, dar sunt foarte loiali. Bacile si serviciile de utilitati au mii de astfel de clienti. Multi dintre acesti clienti nu vor fi niciodata foarte profitabili, dar ei pot fi foarte loiali.

Intre aceste doua grupe extreme exista un numar foarte mare de clienti al caror comportament poate fi modificat prin strategii de marketing adecvate. Sunt clienti foarte profitabili, dar si foarte neprofitabili, clienti foarte loiali, dar si neloiali.

Voi ce strategii de administrare a clientilor profitabili/loiali folositi?

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>