Cel mai bun moment pentru a trimite o campanie de email marketing @ email marketing - always under REconstruction

Cel mai bun moment pentru a trimite o campanie de email marketing

Cred ca cel putin odata la doua zile cineva ma intreba…cand e mai bine sa trimitem newsletterul nostru: marti sau miercuri?

Noi, la White Image am publicat in rapoartele anuale, date privind zilele in care statistic s-au obtinut anterior rezultate mai bune…insa acelea nu sunt niste cifre absolute. Cifrele trebuie interpretate in functie de fiecare context in parte. Raspunsul la o intrebare de genul cand e cel mai bine sa trimitem un newsletter este: depinde, nu exista un raspuns universal valabil iar obtinerea acelui optim mult visat de toti marketerii trebuie analizat in contextul fiecarei liste in parte.

Laura Atkins vorbea zilele trecute de un studiu realizat de Duncan Watts la Yahoo Research in New York City, conform acestui studiu utilizatorii de email se impart in 2 categorii in functie de momentul in care isi citesc emailul. Deci avem:

- day labourers - cei care tind sa-si citeasca emailurile primite in mod special in timpul orelor de program 09-18:00 si

- emailaholics - cei care isi citesc emailurile fara nici un fel de diferentiere in intervalul orar 09-01 (noaptea)

aceste grupuri par a fi destul de stabile…avand in vedere ca timp de 2 ani fluctuatia userilor de la o categorie la alta a fost de doar 25%.  (detalii despre studiu gasiti aici)

Deci putem determina cel mai bun moment pentru a trimite un anumit newsletter doar prin analiza click-urilor, deschiderilor etc pentru fiecare lista in parte  si doar in timp…

Oricum, daca pornim de la principiul ca cel mai bun moment pentru a trimite un newsletter este: marti, intre 08 -10, dimineata si toata lumea trimite newsletterele in acel moment, rezultatul nu va fi decat acela de a transforma acel interval in cel mai prost moment…pentru ca aglomeratia mesajelor catre un user nu poate avea ca rezultat decat o filtrare mai atenta a acestora.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>