Administrezi o lista bazata pe permisiune? @ email marketing - always under REconstruction

Administrezi o lista bazata pe permisiune?

Astazi mai mult ca oricand bazele de date folosite pentru a trimite mesaje prin email sunt populate cu adrese de email colectate dintr-o multitudine de surse. Nu doar cei de la marketing populeaza aceasta baza de date…si cei de la vanzari sau customer service pot popula aceasta lista si o pot accesa…da, astea inseamna ca pot exista o sansa destul de mare ca in aceasta lista sa existe persoane care nu si-au dat acceptul pentru a primii mesaje comerciale.

Agentii de vanzari pot colecta carti de vizita si pot popula baza de date cu adrese adaugate manual…ceea ce poate fi destul de riscant, pentru ca aceste persoane sunt mult mai predispuse de a reclama emailurile primite ca spam.

Solutia in aceste cazuri consta in crearea unei politici la nivel de companie in ceea ce priveste administrarea acestor liste si desfasurarea unor programe de educare a celor care nu fac parte din departamentul de marketing, pentru a intelege regulile din email marketing si riscurile la care se expun incalcand aceste reguli. In plus e foarte important ca linkul de dezabonare este bine evitentiat in toate mesajele trimise.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>