viza de sua @ email marketing - always under REconstruction

viza de sua

Saptamana asta m-am agitat putin sa-mi iau viza de sua. M-am programat frumos pt intiverviu si a doua zi am primit un email in care era subliniat cu rosu ca trebuie sa prezint documente din care sa reiasa o puternica legatura cu .ro, ceea ce nu a fost nici o problema.

In afara de cozile care au durat vreo 2 ore prin ambasada ceea ce mi s-a parut f interesant (tragand cu urechea la cei care erau interdievati in fata mea) era faptul ca multi parca au probleme cu retina…intrebarea celui de la ambasada: aratati-mi ca aveti cont la banca…ca sa vad ca aveti cu ce sa platiti calatoria, raspuns pai eu am cash. Sau aveti proprietati ceva? raspuns:pai are tata, uitati actul de casa… Ultimul plecand foarte nervos din fata celui care l-a interdievat, pentru ca nu a primit viza.
De fapt ce vreu sa subliniez….este faptul ca si in cazul email marketingului lucrurile stau cam la fel. Adica, daca marketerii ar urmarii sau ar fi atenti la interesele abonatilor/clientilor nu ar avea nici un fel de problema in ceea priveste livrarea emailurilor in Inbox. Daca marketerii ar livra contentul care userii l-au cerut totul ar fi perfect pentru ambele parti si toata lumea ar fi fericita.

Uneori mai primesc telefoane, emailuri in care sunt intrebat ceva de genul….”dar certificarile alea de le faceti voi nu ni le puteti da si noua?” (suntem reprezentanti Habeas si ReturnPath), fara sa-si puna cateva intrebari simple:

- cui trimit? si-au dat oamenii din lista mea acceptul de a primii emailuri de la mine? Pai daca nu….atunci de ce le trimit emailuri aiurea? ca sa-i enervez?

- ce trimit? pai daca omului i-am zis ca il abonez la newsletter despre bere si eu ii trimit email despre vin… e oare ok pentru omuletul respectiv?

Si apoi tot marketerul nostru e nervos ca nu are rezultate…precum si indivizii de la interviul de viza. Pai cum sa ai rezultate daca in loc de mere tu dai pere? Pai daca vrem rezultate hai sa-si rezolve fiecare ce are in gradina lui si sa mai renuntam la sintagma “lasa ca merge si asa” sau “nu exista niciun truc, nicio smecherie sa-i fentam?”. So, be relevant!

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>