Rata de Churn in email marketing @ email marketing - always under REconstruction

Rata de Churn in email marketing

Termenul de Churn nu este prea folosit in .ro de multa lume dar probabil este unul dintre cei mai importanti indicatori privind calitatea unei liste.

Termenul reprezinta o masura luata tendintei unei liste de emailuri de a se micsora.

Rata de churn se masoara prin numarul stergerilor dintr-o lista de email impartita la marimea unei liste dintr-o anumita perioada de timp.

Stergerile dintr-o lista pot fi fie rezultatul dezabonarilor, fie al reclamatiilor de spam, de aceea rata de churn este un indicator critic al calitatii unei liste sau al unei politici inadecvate privind comunicarea.

Analiza indicatorili pe intervale determinate de timp pot oferi informatii privind modul in care de exemplu este acceptata cresterea frecventei de trimitere sau modul in care este primit un nou continut editorialistic.

Mai multe informatii despre termeni de email marketing gasiti aici, in dictionarul nostru

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 Comment »

 
  • Ionut Oprea says:

    Da, notiunea de churn rate ar trebui sa fie mai des folosita, nu doar in email marketing ci in orice alte activitati de marketing online, pentru ca mereu ai utilizatori pe care ii pierzi, e un lucru normal, si la fel cum rata de crestere trebuie marita, si rata de churn trebuie micsorata, pentru ca, asa cum zici, churn rate-ul mare este consecinta unor activitati de marketing nepotrivite, care n-au adus targetul vizat sau care au fost intruzive.

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>