Validarea adreselor in timp real @ email marketing - always under REconstruction

Validarea adreselor in timp real

In ultimele 2 luni colegii mei au lucrat la un tool foarte destept si foarte util pentru toti cei care colecteaza adrese de email online si nu numai. Acesta permite validarea in timp real a adreselor de email, si atunci cand spunem validare in timp real nu ne referim la validari de sintaxa ci la validari care implica printre altele verificarea domeniului. Asta inseamna ca daca o persoana scrie in formular o adresa de genul nume@yahoo.ro, vom putea in timp real sa notificam acea persoana ca probabil si-a scris adresa gresit si ca ar trebui sa fie mai atenta.

In plus aceste validari au si un al treilea nivel care implica confruntarea acelei adrese de email cu baza noastra de date de adrese problematice, si aici beneficiem de cea mai extinsa lista de astfel de adrese existenta in Romania, adrese de email colectate in aproape 6 ani de email marketing. Aceasta inseamna ca daca cineva incearca sa introduca in formular de exemplu adresa kkkkkkkk@yahoo.com vom putea din nou notifica acea persoana ca formularul nu este un loc de joaca, si daca chiar vrea sa se inscrie la newsletterul x sa-si foloseasca adresa reala.

Realizarea acestui instrument a pornit de la o statistica destul de simpla si anume de la faptul ca intre 10 si 20% dintre adresele de email introduse in formular sunt gresite (nu ca sintaxa, pur si simplu sunt gresite pentru ca adresele nu exista). Din pacate insa o validare 100% a tuturor adreselor de email nu este posibila din punct de vedere tehnic insa in bazele noastre de date avem peste 300.000 de adrese problematice, si peste 500 de reguli suplimentare care ne ajuta si vor ajuta clientii nostrii sa minimizeze procentul adreselor introduse gresit in formular de la 10-20% la 5-10%.

Zilele acestea vom incepe implementarile validarilor in timp real…si va vom tine la curent. Mai multe info aici

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 Comment »

 
  • getanila says:

    nu stiu sa-mi validez adresa de mail drept pt care nu pot sa ma loghez la forumul studentilor roadiro

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>