una tare si una si mai si @ email marketing - always under REconstruction

una tare si una si mai si

E ora 3 dim si m-am trezit brusc din somnolenta dupa ce am intrat pe blogul lui Orlando si am vazut povestea motorului de cautare okidoki.ro…super tare si sa fie si mai mare…decat google :)

Cu ocazia asta am dat cautand pe okidoki de un interviu de la Internetics de anul asta in care suntem si noi pomeniti intr-un context care nu poate decat sa ma bucure (un interviu cu Ana Maria Bogdan)…contextul suna cam asa:

Ce diferenţe vezi între agenţiile de publicitate care au şi departament de web şi agenţiile web specializate?

Ana Maria Bogdan: Este o întrebare delicată pentru că răspunsul meu, oricât aÅŸ încerca, este unul subiectiv. Sunt un caz fericit. Am avut ÅŸansa să pot lucra cu agenÅ£ii precum Webstyler, Quadrant Interactive sau White Image, care au  înÅ£eles că pentru a duce la bun sfârÅŸit proiectele trebuie să pui în balanţă ÅŸi altceva decât ideile “cool” ÅŸi tehnologiile cele mai noi. Pe lângă cunoÅŸtinÅ£ele de marketing, mă refer aici, în primul rând, la o bună cunoaÅŸtere a produsului clientului, la acceptarea realităţii mecanismelor de lucru interne ale acestuia, la interacÅ£iunea dintre departamente, la capacitatea acestuia de a suportă anumite extinderi ale propriei afaceri. Pe de altă parte însă, nu toate agenÅ£iile posedă aceste abilităţi. Plecând de la prezumÅ£ia logică că o agenÅ£ie de web development posedă toate acele cunoÅŸtinÅ£e  de specialitate ÅŸi că are o mai mare uÅŸurinţă în vedea potenÅ£ialul de dezvoltare online pentru un brand, nu pot să nu remarc unele minusuri cum ar fi multe cunoÅŸtinÅ£e de branding, de marketing în general.

În ceea ce priveşte agenţiile de publicitate, cred că au de recuperat la capitolul cunoştinţelor de e-marketing şi dezvoltării specifice mediului. În schimb, cel puţin agenţiile internaţionale, au ca plus ajutorul rapid pe care-l pot obţine din reţea, knowledge-ul de branding şi abilitatea de a prezenta, de a vinde proiecte.  

interviu inegral aici

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>