Love at first trap @ email marketing - always under REconstruction

Love at first trap

Razboiul surd al rezultatelor a inceput odata cu perioada de toamna…lumea isi aduna bazele de date de pe unde apuca, scapa cine poate. Cine poate scapa…pentru ca in general listele adunate pentru toamna sunt pline de spam trap-uri.

Ok, dar ce sunt spam trap-urile? 

Sunt adrese de email care nu exista dar care totusi se regasesc intr-o lista fie datorita vechimii listei, fie pentru ca au fost plasate intentionat online pentru a identifica sursele de abuzuri (pentru a-i identifica pe cei care colecteaza adrese de pe site-uri). Spam trap-urile in toate cazurile sunt monitorizate de ISP-uri iar detectarea acestora…aproape in toate cazurile reprezinta motiv foarte serios pentru a bloca emailurile acelui sender.

Partea mai trista este ca sursele care furnizeaza unui sender informatii despre existenta spam trap-urilor intr-o lista se numara pe degetele de la o mana.

Insa intrebarea foarte serioasa care se pune….este normal sa existe spam trap-uri in liste? Raspunsul este da, dar doar in unele cazuri. In al doilea rand se pune si problema cate emailuri se trimit de catre un sender pe o lista unui spam trap? In unele cazuri este normal sa trimiti un email catre un spam trap…insa daca l-ai trimis si pe al doilea s-ar putea sa ai probleme in ceea ce priveste livrarea emailurilor.

In al treilea rand catre ce fel de spam trap-uri trimiti…daca trimiti catre acele adrese plasate intentionat pe site-uri pentru a identifica abuzurile nu ai nici o scuza.

In principiu asta inseamna sa aveti mare grije in cazul in care va trece prin minte sa cumparati o baza de date…pentru ca 99% din bazele de date pe care le vand x si y sunt pline de spam trap-uri…si ceea ce credeti ca e un mare deal (o baza de date ieftina) se poate dovedii a fi un cosmar de toata frumusetea care va poate afecta toate emailurile trimise in urmatorul an.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>