Yahoo! Blocking Issue @ email marketing - always under REconstruction

Yahoo! Blocking Issue

Acum o luna vb despre problemele pe care Yahoo le-a facut publice, probleme legate de intarzieri in livrarea emailurilor. Intarzierile au fost/sunt cauzate de schimbarile operate in sistemul lor anti-spam. Astazi MarketingSherpa publica un articol excelent legat de pasii in care trebuie tratata relatia cu Yahoo.

> Step #1. Evaluate your email system

First, look at your own email system and make sure the problem doesn’t begin and end with your processes. You need to systematically break down what’s happening on your end.

Acesta este locul in care cei mai multi se opresc in .ro. Cam 30% din actualii clienti au folosit o aplicatie mai ieftina sau mai scumpa de trimis emailuri, fara a-si pune prea multe intrebari legate de ce altceva mai trebuie ca emailurile sa fie si livrate…adica: care sunt cele mai bune practici, monitorizarea reputatiei domeniilor si IP-urilor, infrastructura folosita, metodele de autentificare.

Metodele de autentificare, da, in .ro lumea considera autentificarea pt Yahoo (domainkey) ca fiind solutia …fara a merge insa la radacina proceselor, modul de colectare a bazelor de date.

Apoi…-> Step #2. Monitor your email regularly

Este punctul unde, din nou un ESP, precum este si White Image va poate ajuta…monitorizarea modului in care emailurile sunt livrate pentru marile ISP-uri (inbox, bulk sau nu sunt livrate deloc). Deobicei aceste rapoarte nu sunt oferite de nimeni gratuit, pretul este pe raport….adica, de exemplu, ce s-a intamplat cu newsletterul de azi.

Al treilea punct tine de timing…din pacate Yahoo nu publica o statistica legata de momentele de maxima/minima incarcare. In acest caz cea mai buna solutie este monitorizarea interna. Oricum, indiferent de timing este foarte important sa respecti politica de trimitere solicitata de Yahoo (nu mai multe de 5 emailuri pe conexiune)… Respectarea politicilor poate crea diferente enorme in ceea ce priveste livrarea emailurilor.

In prezent unii experti apreciaza ca, in prezent livrarea emailurilor catre Yahoo, dureaza de 2-3 ori mai mult decat dura inainte de februarie 2008, cand ei si-au updatat filtrele…sincer imi e greu sa fac orice afirmatie legata de aceasta problema, pentru ca pana in februarie nu aveam o statistica legata timpul cat Yahoo sau orice alt ISP tine emailurilor in coada…acum avem.

Articolul MarketinSherpa poate fi citit aici.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>