Matematica din spatele orelor @ email marketing - always under REconstruction

Matematica din spatele orelor

Intr-un post recent anuntam ca lasam o serie de instrumente noi. Da, in principiu cel mai important este legat de un sistem performat de a realiza teste A/B, nu doar pentru subiecte…sistemul permite testarea/ analizarea fiecarei variabile care poate influenta succesul sau insuccesul unui newsletter (adica linia de from, un template, un call to action, subiectul, ora sau data trimiterii unui newsletter).

Ceea ce am invatat insa in scurt timp… din trimiterile de campanii folosind acesta criterii de segmentare A/B este legat de faptul ca orice variabila ai testa timing-ul este totul. De exemplu: dupa cat timp poti spune ca varianta 1 este mai buna decat varianta 2? sau cat de mult poate influenta faptul ca varianta 1 s-a trimis cu un minut inaintea variantei 2? Ce diferente pot apare daca analizezi diferentele dupa 2 comparativ cu 3 ore?
Apoi daca testezi influenta orei de trimitere a unui newsletter trimiti varianta 1 astazi la ora 18 a doua maine la ora 9 dimineata si a treia  tot maine la ora 12? Sper ca, pentru toata lumea raspunsul este nu la aceasta intrebare dar totusi cand analizezi influenta orei de trimitere ce indicator analizezi?

Multe intrebari si multe raspunsuri mai corecte sau nu, mai mult sau mai putin intuitive, totul tine de experienta celui pe care il intrebi.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>