Cand subiectul unui email poate arata urat? @ email marketing - always under REconstruction

Cand subiectul unui email poate arata urat?

Nu stiu daca ati sesizat pana acum emailuri al caror subiect are ori spatii mult prea mari ori diverse caractere ciudate.

Care este problema? Una care se poate intampla oricui, dintr-un motiv foarte simplu…apare in special atunci cand copiem un text din Word in zona de Subject a unui email. De exemplu ghilimele sau apostroafele din Word, daca va uitati atent sunt putin curbe, aceste simboluri sunt protejate prin copyright (de obicei)…si nu orice program le va afisa exact ca in forma initiala (cea din Word).

Aproape nimeni…nu se gandeste la problemele de encodare. In genera, din cate am observat ~75% copiaza subiectul in campul destinat si…e asteapta ca totul sa fie ok….insa lucrurile nu stau chiar asa, iar in prezent un subiect ce contine “caractere ciudate” nu doar ca reduce ratele de deschidere dar de cele mai multe ori determina si blocarea emailurilor de filtrele anti spam.
Dar care este explicatia tehnica?

Cand tastezi “La multi ani!” pe un computer, acesta transforma fiecare litera intr-un limbaj pe care sa-l inteleaga. Aceastra translatie se face prin sistemul ASCII (American Standard Code for Information Interchange). ASCII este un sistem intermediar intre limbajul uman si limbajul binar (de zero si unu) al computerului…si in general computerul, daca nu i se spune altceva, presupune ca folosim sistemul ASCII.

Aceasta informatie s-ar putea sa fie foarte utila pt marketeri pt ca, pe scurt daca unui subiect de email nu i se specifica modalitatea de encodare, compurerul presupune ca este ASCII…iar daca nu este ASCII, computerul il va afisa in cel mai bun mod pe care el il considera…cea ce de multe ori s-ar putea transforma intr-un dezastru.

Mai nou multi marketeri considera fara sa testeze folosirea modalitati de encodare UTF-8  (Unicode Transformation Format) (ca fiind cea mai folosita si “cea mai acoperitoare” metota de enocdare ). Dar este aceasta solutia?

Testele efectuate…surprinzator arata ca nu, chiar mai mult, metoda de encodare UTF-8 “buseste” caracterele din subiect in  53% din cazuri…comparativ cu situatiile in care nu se foloseste nici o metoda de codare (non-ASCII) care afiseaza subiecte “busite” in 44% (aceste procente sunt valabile pentru modul de afisare completa a mesajului).

Formatarea subiectului de email

List View- reprezinta mesajul asa cum este el afisat in lista de emailuri, iar Msg View - mesajul dupa cum el este afisat dupa ce s-a dat click pe subiectul lui pentru a-l deschide.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>