Inca o baza de date @ email marketing - always under REconstruction

Inca o baza de date

Azi am vazut cum se pot arunca bani pe o asa zisa baza de date de adese de email…nu vorbesc de legalitatea folosirii pentru email marketing a unei baze de date ci doar de disperarea si nepasarea unor oameni de marketing de a vinde…

Ca sa fiu mai concret baza de date care am vazut-o avea cam 400.000 de inregistrari doar adrese de email …insa mare mi-a fost surpriza cand am vazut ca 90% din acea asa zisa baza de date continea adrese de email generate…exact ca in lista de mai jos

zyta at 141.ro
zyta at 4x.ro
zyta at acasa.ro
zyta at apropo.ro
zyta at artelecom.net
zyta at as.ro
zyta at easynet.ro
zyta at email.ro
zyta at flash.ro
zyta at freemail.atlastelecom.ro
zyta at go.ro
zyta at home.ro
zyta at hotmail.ro
zyta at idilis.ro
zyta at k.ro
zyta at mymail.ro
zyta at myx.net
zyta at offline.ro
zyta at pcnet.ro
zyta at personal.ro
zyta at post.ro
zyta at rdslink.ro
zyta at rol.ro
zyta at zalau.ro
zyta at zappmobile.ro

acelasi sir de domenii se repeta obsedant si pentru “zyta1″ si pt “zyta2″.

Ma intreb oare cati marketeri au cazut prada aceleiasi inselatorii…si nu pot intelege cand vor constientiza puterea si avantajul competitiv al propriilor liste de clienti/prospecti.

Did you like this? Share it:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Comments »

 
 • motion says:

  se gasesc astfel de baze de date de inchiriat/cumparat?
  unde?

 • Andrei says:

  probabil se gasesc dar nu stiu unde…nu lucram cu furnizori de baze de date.

 • Elena says:

  m-am pacalit si eu cu o asemenea “investitie” la un furnizor care promitea 200.000 adrese, care erau chipurile ordonate “pe domenii” si “pe judete” insa cind am luat folderul general care le continea pe toate si le-am organizat intr-un fisier excel (fiindca nici macar asta nu facuse furnizorul, erau puse in fisiere text!) am constatat ca sunt 80750 deci mai putin de jumatate din ce promisese (probabil 200.000 erau in urma adunarii cu “judetele” si “domeniile” ca sa iasa o adresa de cite 3 ori stilul Pristanda, doua la primarie, doua la prefectura…) si majoritatea sunt asa cum spune cineva mai sus… generate… si nici vorba sa fie “toate romanesti si verificate”, e plin de “aol.com” si alte adrese tipic americane ca sa nu mai vorbim de “fx.ro” server desfiintat de cel putin 10 ani!
  Nu stiu unde se gasesc adrese de mail valabile insa furnizorii care vind ceea ce am cumparat eu au adresa publicitate_net@yahoo.com. Evitati-i!

 • Andrei says:

  Bun venit! :)
  Nu exista baze de date mai mari de 10.000 in .ro care sa fie valide, cu permisiune, care sa poata fi vandute.
  Ca regula ritmul de schimbare a unei adrese de email este destul de rapid. Intr-o baza de date vorbim cam de ~1-2% adrese de email schimbate lunar.
  Oricum o baza de date curata are mult de aface cu ceea ce se numete privacy…mai mult aici

 • Flaber says:

  Pentru Andrei: Intradevar nu poti faci o baza de date mai mare de 10.000 adrese ! dar poti sa faci mai multe baze ;) . Uite de exemplu eu am facut personal o baza de date de peste 60.000 adrese la ora actuala… iar pe zi ce trece ea mai creste. Adresele sunt culese de pe pe diferite siteuri de genul lista firme, directoare web, anunturi online, persoane fizice, etc. si exista programe cu care poti valida absolut toate adresele si automat iti sterge pe cele care nu sunt valide ;)

  Pentru Elena: Sunt foarte multe persoane care profita si obtin profit dupa o asemenea “afacere” oricum acelor persoane nu le merge mult. cine e serios ramane, cine nu pa! . Si eu am primit pe adresa mea de email diferite oferte de genu ! BAZA DE DATE DE 999999999999999999999 ADRESE EMAIL ! DIN CARE 999999999 DIN ROMANIA. O persoana serioasa trebuie sa aiba si in spate ceva.

  O zi excelenta ! ;)

 • Andrei says:

  Flaber, da exista softuri care extrag automat automat adrese din site-uri, adrese care pot fi adrese de contact sau pot fi spam trapuri.
  In plus faci referire la programe care pot valida adresele de email, ai idee care este procesul de validare a unei adrese de email? In primul rand validarea adreselor de email nu este posibila nici macar in proportie de 50%.
  In al doilea rand un spam trap intotdeauna iti va apare ca o adresa valida. O singura listare in SpamCop iti va compromite absolut toate emailurile pentru o perioada de cateva luni.
  Merita sa risti pt un ROI potential de 0.01% pe o astfel de baza de date?? care iti genereaza si costuri viitoare inestimabile?

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>